ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
 

Πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων ΒΙΚΗ επικολλάται η ετικέτα ζυγιστικής μηχανής όπου αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Ελληνικής Παραγωγής

Σύσταση προϊόντος

Ημερομηνία Ανάλωσης (Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από)

Τιμή κιλού

Βάρος

Το προϊόν διατηρείται σε άριστη κατάσταση μέχρι την ημερομηνία λήξης, εφόσον έχει συντηρηθεί στις συνθήκες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία του, σε ψύξη ( 0 - 4ο C) ή σε κατάψυξη (-18ο C).

Είναι σημαντικό να διατηρείται η ψυκτική αλυσίδα για ένα προϊόν από τη στιγμή που παρασκευάζεται μέχρι τη στιγμή που καταναλώνεται.

Η συντήρηση των προϊόντων μέσα στο εργοστάσιο γίνεται σε ψυκτικούς θαλάμους τροφίμων σε θερμοκρασίες 0-4οC για τα αλλαντικά και -18οC για τα κατεψυγμένα. Δεν επιτρέπεται η εκ νέου κατάψυξή τους μετά την απόψυξη.

Τη στιγμή που το προϊόν φορτώνεται στο φορτηγό για να παραδοθεί στο σημείο πώλησης έχει ελεγχθεί μακροσκοπικά και θερμοκρασιακά.

Οι ίδιες θερμοκρασίες πρέπει να επικρατούν και κατά τη μεταφορά του, γι' αυτό τα φορτηγά της εταιρείας ελέγχονται διαρκώς μέσω κατάλληλων οργάνων καταγραφής θερμοκρασιών.

Οι συνθήκες αυτές πρέπει να επικρατούν και στα ψυγεία όλων των σημείων πώλησης.

Για πρόσθετες πληροφορίες ή τυχόν παράπονο που αφορά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμμή εξυπηρέτησης καταναλωτή στο τηλέφωνο 210-5449-441/7 ή στο e-mail: info@viki.gr 

 

Για την παραγωγή των προϊόντων μας έχουμε ως αρχή τη χρήση πρώτων υλών που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από μη γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Για το λόγο αυτό απαιτούμε από τους προμηθευτές μας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, την αποστολή των αντίστοιχων συνοδευτικών πιστοποιητικών προέλευσης μαζί με κάθε παρτίδα πρώτης ύλης

Επιπλέον, για να διασφαλίσουμε ότι τα κρέατα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας προέρχονται από ζώα που δε διατρέφονται με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, απαιτούμε:

• Κάθε παρτίδα τροφής για τα χοιρινά δική μας εκτροφής να συνοδεύεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό προέλευσης.

• Οι χοιροτρόφοι – προμηθευτές μας να συνοδεύουν κάθε φορτίο ζώων προς σφαγή με πιστοποιητικό του αρμόδιου κτηνιάτρου τους ότι δεν χρησιμοποιούν για τη διατροφή αυτών γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

• Τα κρέατα εισαγωγής προέρχονται από φάρμες που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς για τη διατροφή των ζώων τους.

 

Η εταιρεία ΒΙ.Κ.Η έχει δηλώσει τα προϊόντα της  στην Ελληνική Τράπεζα Πληροφοριών EFID (European Food Intolerance Databanks) ως κατάλληλα για άτομα με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.

Η Ελληνική Τράπεζα Πληροφοριών πιστοποιεί τρόφιμα ελεύθερα από συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή δυσανεξίες, όπως είναι το αυγό, το γάλα, η γλουτένη, η σόγια και τα παράγωγα αυτών καθώς και αζοχρωστικές. Έτσι αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο και για τους ειδικούς (γιατρούς και διαιτολόγους) αλλά και για τους καταναλωτές.

Η προσπάθεια αυτή έχει αναγνωρισθεί και από επιστημονικούς φορείς όπως η «Ελληνική Εταιρία Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής» η οποία την έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

Για πρόσβαση στους  καταλόγους μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση mbabatz@nutr.teithe.gr ή στο τηλέφωνο 2310 791384 του Τμήματος Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η εταιρία συμμετέχει στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης και είναι υπεύθυνη για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας.

Πάνω σε κάθε συσκευασία προϊόντος υπάρχει το σήμα της ανακύκλωσης που σημαίνει ότι η συσκευασία αυτή είναι ανακυκλώσιμη.

Για την επιτυχία κάθε προγράμματος ανακύκλωσης απαιτείται και η δική σας ευαισθητοποίηση.