ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 

Το όνομα ΒΙ.Κ.Η.  αποτελεί σύντμηση της επωνυμίας της Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου.

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1973 όταν φτιάχτηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις της χοιροτροφικής μονάδας ΒΙΚΗ ΦΑΡΜ.

Το 1974,  με την επιστημονική και τεχνολογική συνδρομή επιστημόνων από τη Γερμανία και τη Δανία, επεκτάθηκε και μετεξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης, επεκτάθηκε και στην αγορά των προψημένων-κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων.

Στην πορεία αυτή, η εταιρεία κέρδιζε διαρκώς μερίδιο στην αγορά και έκανε ταυτόχρονα τις απαραίτητες επεκτάσεις ώστε η παραγωγή να καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση.

 

Η φιλοσοφία της ΒΙ.Κ.Η. εκφράζεται από το τρίπτυχο:

• σεβασμός στον καταναλωτή

• σεβασμός στο συνεργάτη

• σεβασμός στο περιβάλλον

Ο σεβασμός στον καταναλωτή αποδεικνύεται από την υψηλή ποιότητα των προϊόντων ΒΙ.Κ.Η.. Το φρέσκο χοιρινό κρέας, τα αγνά υλικά, η σωστή επεξεργασία, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, η άριστη συντήρηση και διακίνηση, οι συνεχείς και αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι εξασφαλίζουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας διερευνά συστηματικά τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και τις καλύπτει με νέα προϊόντα.

Ο σεβασμός στο συνεργάτη εκδηλώνεται με τη διαρκή στήριξή του στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς και με την απόλυτη συνέπεια στα πλαίσια της συνεργασίας. Για το λόγο αυτό και έπειτα από μελέτη της κάθε αγοράς ξεχωριστά, δημιουργήθηκαν 41 κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα που εξασφαλίζουν τον απρόσκοπτο και σωστό εφοδιασμό του συνόλου της Ελληνικής αγοράς.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον γίνεται πράξη τόσο με τη χρήση «φιλικών προς το περιβάλλον» συσκευασιών, όσο και με τη συνεχή προσπάθεια μείωσης των βιομηχανικών αποβλήτων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οργανώθηκαν σύγχρονες μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις του Ομίλου. Για την ανακύκλωση των συσκευασιών της η εταιρία συμμετέχει στο Σύστημα Ανακύκλωσης Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ. 

 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΒΙ.Κ.Η. έχουν ανεγερθεί σε ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικής έκτασης 46.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν:

• σύγχρονο σφαγείο δυναμικότητας 120 ζώων την ώρα

• μονάδα αποστέωσης χοιρινού και βοδινού κρέατος

• υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής αλλαντικών, κονσερβών κρέατος και έτοιμων γευμάτων

• μονάδες συσκευασίας και τυποποίησης

• αποθηκευτικούς – ψυκτικούς χώρους για την άριστη συντήρηση των παραγόμενων προϊόντων

• άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου

Οι εγκαταστάσεις της ΒΙ.Κ.Η. δυναμικότητας 60 τόνων ανά οκτάωρο λειτουργούν με βάση τις πιο αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σύμφωνα με την Εθνική και την Κοινοτική νομοθεσία και είναι εγκεκριμένες και πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό έγκρισης ΙΜΡ 21.

Ταυτόχρονα, για την διασφάλιση της υγιεινής του εργοστασιακού χώρου (κινητός και ακίνητος εξοπλισμός) το εργοστάσιο εξοπλίστηκε με σύγχρονα συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης και ο χώρος παραγωγής οριοθετήθηκε με ζώνες μικροβιακών φραγμών.

 

Η ΒΙ.Κ.Η. απασχολεί σήμερα περίπου 300 εργαζόμενους. 

Η στελέχωση της εταιρείας είναι άρτια. Τόσο το επιστημονικό όσο και το υπαλληλικό και εργατοτεχνικό προσωπικό είναι άριστα εκπαιδευμένο, αφού η εταιρεία εφαρμόζει συνεχή προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες. Η εκπαίδευση αποτελεί άλλωστε θεμέλιο για την παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων και για την άριστη παροχή υπηρεσιών.

Σκοπός του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων είναι να πετύχει κατά τη διαδικασία της πρόσληψης τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στο προφίλ του υποψηφίου και την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Γι’ αυτό η επιλογή γίνεται από το υπάρχον προσωπικό και νέους υποψηφίους. Χρησιμοποιείται μια προσέγγιση αξιολόγησης ικανοτήτων, ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο άτομο για τις θέσεις που είναι διαθέσιμες στα διάφορα τμήματα της εταιρείας.

 

Η ΒΙ.Κ.Η. διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο διανομής με μεγάλο στόλο φορτηγών ψυγείων που εγγυάται την ασφαλή μεταφορά και την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων και τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας.

Επίσης διαθέτει δύο μεγάλα κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και παράλληλα ένα δίκτυο αποκλειστικών – ειδικών συνεργατών στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό που εγγυώνται την άριστη εξυπηρέτηση της αγοράς.

Το δίκτυο διανομής της ΒΙ.Κ.Η έχει την ευελιξία να εξυπηρετεί τους πελάτες είτε με κεντρικές παραδόσεις στις αποθήκες τους είτε παραδίδοντας απευθείας στο σημείο πώλησης.